30 oct. 2015

Adio, toamnă!

În ultima perioadă am primit multe vești bune, m-am reîncărcat cu energie pozitivă din întâlnirile cu oameni pe care nu-i mai văzusem demult, am mai învățat chestii noi, două trei chiar și despre mine. Cât de interesantă e viaţa după 30 de ani! : ))

În atelier, toamna e pe sfârşite. N-am reuşit să lucrez tot ce mi-am propus, dar sunt mulţumită că am încercat modele noi şi că am pe listă comenzi pentru evenimente ce vor avea loc abia anul viitor. Sunt absolut încântată că am ales hârtia ca metodă de transformare a ideilor în lucruri.


Crizantemele sunt parte din florile mele preferate, cu mirosul lor amărui, găsite la orice colţ de stradă, rezistente şi două săptămâni, în culori ce mi se lipesc de retină şi-mi înfloresc pe dinăuntru, amintindu-mi de grădina bunicii, de mâinile ei adunând buchete să-mi dea la plecare, să am şi acasă. De dor şi drag, dintr-o bucată de hârtie, am modelat fiecare petală delicată pentru primul meu topiary, pe care sper să vi-l arăt până la prima ninsoare. Aşa-i că nu mai e mult? Brrrr... 


Și ghindele, vai cât îmi sunt de dragi! Le adun din parcuri şi le pun la copt în cuptor până se usucă şi capătă o culoare arămie. Toată casa miroase a lemn, a rășină, a stejar mândru în fața unui soare blând și a ploilor prietenoase. Din ghinde se pot realiza coronițe pentru ușa casei, se pot folosi ca decor pentru mesele festive sau se pot colora împreună cu cei mici.

Detalii despre fiecare produs prezentat, găsiti în magazinul meu online www.cadourifistichii.com
Pe curând!

27 oct. 2015

Făcută-n casă

Între handmade, curs illustrator și jobul de sâmbătă, mai rămâne timp pentru organizarea online și puțină bucătăreală pentru pofticioșii casei. Îmi plac preparatele homemade, gătite cu dragă inimă, coapte în cuptor, aburinde, aromate, pufoase și rumene, de-ți lasă gura apă. Mama gătește nemaipomenit și mereu când prăjituresc ceva, îmi amintesc de ea, cu șorț alb apretat, cu papuci de casă pufoși, într-o bucătărie luminoasă și curată, mirosind a vanilie.. Vai, crema de vanilie din Albă-ca-Zăpada, cât de bună mai era!
Acum încerc să păstrez acele amintiri, prin două plăcinte și o prăjitură, care-mi ies "printre cele mai bune din întreaga lume" cum zice soțul meu : )) Bine și ar mai fi dulceața de pepene roșu. Și cea de gutui.


Culoare, cantitate de zahăr, consistență, aromă, gust, toate testate și create după o rețetă proprie pe care vreau s-o împart și cu cei care vor să aducă înapoi din gustul copilăriei.
Așadar, pentru 1 kg de fruct, am pus 0,5 kg de zahăr. Am făcut anul trecut, dulceață de cireșe, după rețeta clasică, 1 kg fruct, 1 kg zahăr și a ieșit foarte dulce. Îmi place să simt și din aroma fructului, nu doar sirop de zahăr, așa că dulceața mea de gutui, are un gust dulce-acrișor, foarte aromat.

Rețetă pas cu pas:
- am spălat gutuile de puf, le-am curățat de coajă și cotor și le-am pus într-un vas înalt, în apă cu zeama de la o lămâie, să nu se oxideze până le termin de curățat pe toate.
- le-am pus la fiert la foc potrivit, în aceeași apă, până ajung să fie al-dente.
- le-am scos la răcit într-o sită, să le pot tăia cubulețe, păstrând apa pentru sirop.
- le-am cântărit abia după ce au fiert și au stat la scurs.
- am pus la fiert în alt vas 3 kg de zahăr cu 6 pahare din apa în care au fiert gutuile, pentru 6 kg fruct.
- se obține un sirop de consistența mierii, legat, puțin roșiatic, peste care adăugăm gutuile tăiate sau date prin răzătoare, cum preferați.
- se mai țin pe foc, încă 30 minute și gata, dulceața se poate pune direct în borcane!

Delicious! O felie de pâine prăjită unsă cu dulceață de gutui și o cană de ceai fierbinte, vor face dintr-o dimineață de iarnă cu zăpada pân` la jumătatea ferestrei, una frumoasă, cozy și cu chef de ieșit din casă!
Pe curând!

26 oct. 2015

Dovleci Fistichii

Toamna continuă, mai înnorată zilele astea, dar la fel de frumoasă și creativă. Timpul meu liber de job, plin de handmade, are sens, culoare, imaginație, clienți cu dorințe schimbătoare sau hotărâte, shopping prin magazinele de profil, prieteni, plus un curs de illustrator care mă va ajuta să dau o formă ideilor mele.
Îmi doresc să mai fac un curs de croitorie, dar ăsta e un plan îndepărtat față de cele actuale. E pe listă oricum.

Alți dovlecei, rotunzi, colorați, numai buni pentru mărturii la evenimentele de sezon, pe care i-aș realiza în așa multe forme, încât toamna ar ține loc și de iarnă până m-aș sătura de ei. Profit de mirosul lor aproape în fiecare zi, cu fiecare plăcintă coaptă, savurată alături de cafeaua de dimineață.


Nu cred că v-ați dat seama că-mi place portocaliul : )) așa că voi continua spre convingere. Am lucrat ieri și ultimii dovleci ai toamnei, într-o formă geometrică, deși puteam să-i creez netezi, rotunzi și cu zâmbet de Halloween, dar în varianta colțuroasă îmi sunt și mai dragi. Sunt încăpători, pot fi umpluți cu dulciuri, folosiți ca mărturii, ca decor sau cutie haioasă pentru verighete. 


Dacă v-au plăcut dovlecii, mai poftiți și data viitoare la o nouă sesiune cu ghinde și crizanteme, în forme, mărimi și culori specifice toamnei.
Mai multe detalii despre fiecare produs, găsiți pe site-ul meu www.cadourifistichii.com
Pe curând!

19 oct. 2015

DIY Paper Pumpkins

În weekend am găsit timp pentru un tutorial cu dovleci, ce pot fi folosiți în scop decorativ pentru casă sau evenimente, dar și ca oră de distracție cu cei mici.
Aveți nevoie de hârtie în nuanțe diferite de portocaliu, verde pentru frunze, o panglică de satin (poate fi înlocuită și cu sfoară), silicon la cald (oricare alt lipici), cutter, linie și un perforator.


1. Alegeți nuanțele hârtiei. Eu am ales varianta clasică, dar voi puteți realiza niște dovleci frumoși din paginile unei reviste. Dimensiunea colilor este de 30 x 15 cm.
2. Tăiați cele două coli în fâșii de 2 cm fiecare, astfel că veți obține 30 de fâșii pentru doi dovleci.
3. Perforați fiecare fâșie la ambele capete.
4. Aranjați cele două nuanțe ca în imaginea 4.


5. Pentru un efect frumos, puteți folosi plăci de embosare, în cazul celor care folosesc Sizzix.
6. Înnodați panglică de satin (sfoară, ață) și uniți cele două capete, curbându-le astfel încât să obțineți forma unui dovleac.
7. Decupați 4 frunze și 4 fâșii, pe care le modelați cu ajutorul unui pix, creion, bețișor chinezesc.
8. Rotiți fiecare fâșie în jurul panglicii de satin, formând o sferă.


Lipiți frunzele și cârlionții, et voilà, doi dovlecei frumoși, colorați, ce vor înveseli încăperea dvs. cu atât mai frumoși dacă sunt realizați împreună cu cei mici.
Spor la treabă! Revin cu un nou tutorial, tot de toamnă : )
Pe curând!

17 oct. 2015

Helău, autumn!

Simt fericirea în stare pură de când am primit full-time pentru handmade, de la soţu` şef care a binevoit să preia toată responsabilitatea jobului la care activam împreună. Dimineţile sunt atât de frumoase, pline de planuri şi cafea proaspătă, într-o casă căldă, confortabilă, unde imaginaţia coace idei în tihnă, iar acordurile cubaneze se întind leneşe pe sufeltul meu până seara târziu.


Fiecare model trece prin multe încercări până ajunge să prindă conturul închipuit, başca pornesc de la o idee şi ajung la altceva cu totul diferit. Alteori mă hotărăsc tare greu dacă să adaug anumite detalii, culori sau forme, astfel că un produs poate sta şi o zi întreagă în procesul de creaţie. Refăcut, poate fi lucrat într-o oră, două. Iar culorile, vai, culorile sunt partea mea preferată din povestea unui produs.


Toamna e magică, vă spun! Dacă n-ar exista, poate c-aş înlocui-o cu un apus sau cu o ţesătură fină din colorata Indie. Toamna mă inspiră, mă pune pe copt plăcinte cu dovleac, mă trimite să adun ghinde, să-mi încălzesc nasul sub aburii unui ceai aromat, să o inspir cu poftă la fiecare plimbare, să o iubesc şi mai mult când plouă, când îşi leagănă copacii, când îşi colorează frunzele într-un spectacol de valuri ruginii, când mă tremură în frigul dimineţii şi mai târziu, când îşi trimite soarele să mă împace. Cât de simplu e să-ţi treacă frumuseţea prin faţa ochilor în fiecare zi!


Mă puteţi urmări şi pe pagina de FB, Quilling Gifts sau puteţi alege un cadou pentru cei dragi, din magazinul meu online www.cadourifistichii.com
Ştiu, am promis tutorial, urmează negreşit în articolul viitor.
Pe curând!