26 sept. 2014

High hopes

Asa deci, e toamna in buna regula! E cum imi place cel mai mult. Cu ploaie marunta, ziua intreaga. Cu crizanteme, cafea, muzica si munca multa cu spor. Toamna miroase atat de bine! Iar de-aici de la etaju` zece, Bucurestiu` e atat de frumos colorat in verde-pe-duca, galben, portocaliu si aramiu. E liniste. Atata liniste in interioru` meu. Si cald. Si bine. Mi-e cel mai bine cand ploua! Mi-e cel mai bine cand ploua si miroase a placinta cu dovleac, abia scoasa din cuptor, iar coronitele cu floricele cheama primavara de undeva, de departe, din ganduri.


Asadar, intreaga viata se schimba, atunci cand iei deciziile pe care le-ai tot amanat, din lipsa curajului adesea. Se schimba atunci cand alegi, in sfarsit, sa FACI ceea ce-ti place. Se schimba atunci cand VEZI doar partea care-ti place. Dureaza ceva timp pana cand incepe sa se materializeze ceea ce-ti doresti si asta doar prin vointa, munca multa, gandire pozitiva, gandire libera, curaj, imaginatie, culori, muzica, mancare buna, citit, somn. Somnu` e partea care nu-mi place, dar e necesara. Nu-mi place sa dorm si trag de noapte, pana-n juru` orei doua cu gandu` ca cinci ore de somn imi ajung pentru a functiona la cote acceptabile, a doua zi. Dar nu. Dupa sase nopti d-astea, pe-a saptea o dorm cate doisprezece ore o data, plus inca doua la amiaza.

Totul se schimba atunci cand nu exista NU. Nu pot. N-am bani. N-am idei. Nu stiu. Nu gasesc solutii. Nu-mi place. Nu e bine. Nu sunt multumita. Oamenii faini pe care i-am citit or`  intalnit, sunt a` naibii de pozitivi, motivati, iubesc, cauta solutii, au idei, sunt limpezi, au curaj, pricepere, talent, rabdare, au toate cuvintele la ei, sunt amabili, zambesc. Sigur au si ei hibe, zile proaste, cu lipsuri, fara dorinte, dar cred ca in fiecare om optimist, sta rotund, mare si colorat, un DA. Da, pot. Da, am incredere. Da, e o idee buna. Da, incerc. Da, sunt multumita! : )

Pe curand!

23 sept. 2014

I had a dream

Mi-am dorit mult-mult sa locuiesc in Bucuresti. Mi-am dorit sa vizitez Toscana. Sa cunosc oameni cu inima la ei. Sa descopar muzica faina. Sa ma las de fumat. Sa biciclesc. Dar cel mai tare mi-am dorit sa gasesc ceva de facut, care sa-mi placa pe termen lung. Well, cred ca Universul si-a facut binisor treaba pana acu`, mai ales cu pasiunea mea pentru hartie, care in curand va implini doi ani.


I had a dream and then... I had some more. Sa locuiesc in Vancouver. Sa cunosc mai mult. Mai mult despre hartie. Mai multi oameni faini. Mai multe locuri. Sa am un atelier. Sa am o casa cu camere luminoase, spatioase. Sa merg la un Cherry Blossom Festival. Sa merg la multe concerte. Sa primesc in continuare, flori fara motiv. Sa fiu puternica. Mandra de realizari. Mandra de ceea ce sunt. Sa iubesc mereu culori, muzica, oameni, alegeri, lucruri, fotografii. And I still have more dreams to dream about : )

Meanwhile, in ton cu vremea:


18 sept. 2014

Run Forest, run!

Dupa targul de handmade organizat de BikeFest pe 13-14 septembrie, pe langa vanzarea buna si ziua plina de activitati interesante, m-am pricopsit cu o glezna sucita, care ma sileste la 10 zile de repaus de la job - job care inseamna 10 ore faine de munca, comparativ cu zielele dedicate handmade-ului.

E fain si handmade-ul. E liber. Creativ. Aduce o mare multumire cand lucrarea ajunge aproape de ceea ce mintea ti-a dictat. E fain ca intalnesti oameni cu interes pentru lucru` facut de mana. E fain ca-ti aduce un venit suplimentar. Faine si colegele de breasla.
In schimb nu mai e fain, cand trimiti colete prin Posta Romana. Nu mai e fain cand comenzile depasesc asteptarile si astfel te pierzi in timpul unei zile ca si cum ar trece un ceas si cand realizezi ca trec nopti dormite cate 5 ore cel mult, totul in jur prinde alta nuanta. Nu te mai concentrezi asupra lucrarii, gresesti, strici, arunci, o iei de la capat. Nu mai ai chef sa te distrezi, pentru ca ti-e gandu` la ceea ce n-ai terminat la timp si timpul trece, clientul vrea intr-o zi cele 100 de invitatii sau 50 de marturii quilling sau bijuteriile cusute pe etamina, buchetul de mireasa samd. Nu mai ai chef nici sa asculti muzica. Nici sa te ocupi de treburile casnice. Nici sa mananci.



Asadar, ca sa n-o iau pe campii in curand, voi stabili pentru comenzile urgente, o taxa de 50 lei, daca lucrarea depaseste 150 lei. Avansul va ramane acelasi, de 50% din valoarea comenzii, daca aceasta depaseste 100 lei.
Si acum, c-am mai adaugat cateva reguli pe lista : )) sa va spun si despre urmatoru` curs de quilling, organizat la Ceainaria Tabiet, pe 25 septembrie. Mai multe detalii gasiti AICI
Pe curand!

8 sept. 2014

Petale

Cand e cald si vreau sa ma pierd cu totu`  in handmade, trebuie musai sa ascult de pe youtube sunetul ploii. Ma relaxeza. Ma trimite cu gandu` spre alte vremuri, spre coincidente bune, spre visare. Ploaia ma curata pe dinauntru. Lipseste mirosul de apa, de pamant, de vant. Lipseste mirosul de frunze cazute la inceput de toamna, presate de pasi grabiti. Lipseste adierea racoroasa, in timp ce mai lipesc o petala la anemona alba si delicata. Am terminat 7. Mai am inca 12. Este timp, daca nu cumva o trece toamna fara sa-i observ ploile.


Petale, petale.. Cum trece timpul : ) Intr-o vreme, chiar ma gandeam sa-mi fac un tatuaj cu cateva petale. Petale de magnolie. Mai tarziu, am vrut tatuaj cu o papadie d-aia suflacioasa, ca sa-mi stea drept marturie la cate dorinte mi-am pus. Am renuntat la ambele, ca si la dorinta de a-mi face o camera, un atelier, un colt de citit, de dormit, cu mobilier din paleti. Cam asa :


Poate nu va fi din paleti, dar un atelier sigur voi avea. Unu` separat de casa, cu o masa de lucru mare, cu muzica, cafea, orhidee alba-n geam, multe organizatoare pentru materiale, plus o canapea pentru odihna si citit. Inca putin. In martie voi fi deja in prag de atelier nou.
Pe curand!