11 apr. 2014

Toscana con amore

M-am intors ! S-a terminat vacanta si ma bucur ca sunt inapoi acasa, ca sa ma apuc de lucru !
O sa povestesc o zi pe scurt, pentru orientare si amintire, ca ar fi prea multe de spus pentru toate zilele petrecute pe meleaguri toscanene.

Te trezesti dimineata, deschizi persianele si inspiri aer curat de munte. Cobori repede la parter sa faci cafeaua, pui 3 biscuiti cu cereale si smochine alaturi si incepi sa faci planuri. Ce e de vizitat ? Pe unde n-ai mai fost ? Trebuie sa te grabesti, daca vrei sa-ti ajunga ziua pentru plimbari, poze, gura-casca prin magazine, un pranz si inca 2 ore de condus inapoi acasa.



E 7 dimineata si e innorat. Speri sa nu ploua chiar din prima zi, dar pui totusi umbrela in masina. Iei haina groasa, pentru ca primavara in Alpi e undeva in mijlocul iernii si urmatoarele doua ore cobori pe drumuri inguste, cu serpentine dese, cu ameteli, dar reusesti sa ajungi la poalele muntilor, in primul oras maricel - Lucca.



Cumperi suveniruri. Si o bluza de in. Doua bluze de in, daca stai sa te gandesti mai bine... si musai inghetata ! Pe bat, la cornet, la pahar, waffle cu inghetata, briose cu inghetata, prosciutto cu inghetata, clatite cu inghetata, inghetata facebook, inghetata in forma de trandafir.. ufff, ce sa alegi mai intai ?! Cinci zile si ai timp sa le incerci pe toate.






Dupa 2 ore de plimbat, iei masina si-ti continui drumul spe Pisa. E drum drept, e bine. Dupa inghetata, serpentinele sunt de evitat ! Cauti parcare. Plin de africani. Primesti o bratara friendship in schimbul unui euro pentru locul de parcare. E cald, deja e amiaza. Daca mai ai om dupa tine, e bine sa-l duci la o pizza si o bere rece, inainte de a incepe sa se vaite ca-l dor picioarele. Sa fii in Italia si sa nu mananci pizza, inseamna sa nu afli niciodata cum e un blat-perfect-pufos-potrivit-de-copt !! Bei o bere roza de 7 grade, ca n-ai mai incercat, timp in care te relaxezi privind in jur.



Stai 2 ore si chicotesti indragostit langa cel de-alaturi, dupa care iti continui drumu` spre Torre di Pisa. Inainte sa intri in curte unde e Turnul, Cimitirul si Biserica, te opresti la fiecare din cele 53 de tarabe cu suveniruri, ca n-ai cumparat nici un magnet cu Pisa. Dupa ce iti dai seama ca ai cumparat mai multi magneti decat ai prieteni, intri sa vezi si Turnul. Toata lumea cu mainile in aer, ba sprijineau, ba impingeau, ba trageau, ba pe jos, ba cocotati : ))) Faci si tu doua, trei poze cu privelistea si iti continui plimbarea prin curte. O iarba curata, deasa, moale, cu floricele mici, cu oameni intinsi la citit, cu biciclete, copii jucandu-se.. mmm parca te ademeneste la somn. Esti obosit. Te descalti sa simti iarba racoroasa sub talpi, faci cativa pasi si te intinzi. Si stai 5 minute si stai 10 si inspiri si expiri si zambesti. E bine !




Ora 4 pm. Inca 2 ore si esti acasa. A fost o zi frumoasa ! O zi in care, toata atentia ti-e indreptata asupra celui de-alaturi si a locurilor pe care le vizitezi. O zi in care ai ras, ai avut multe de povestit in doi, ai uitat de planuri, de job, de internet sau telefon. Dupa 5 zile vrei inapoi acasa : )) si abia dupa alte 5, reintri in normalul zilnic dinaintea vacantei, dar acum ai mai multe idei, mai multa inspiratie si chef de munca.

Data viitoare, despre noua mea lucrare : )
Pe curand !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu